Welkom bij Gokkenopsport

Tijdelijk niet beschikbaar!

Op dit moment is toegang tot onze website tijdelijk geblokkeerd. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Gokken op WK Wielrennen 2024 in het Zwitserse Zurich!

28 september 2024

Kan Mathieu van der Poel zijn wereldtitel verlengen? Dat is één van de grote vragen tijdens het WK wielrennen 2024 in Zurich. Onze landgenoot wist vorig jaar de regenboogtrui te veroveren, maar krijgt dit jaar concurrentie van onder meer tourwinnaar Tadej Pogacar. Is Nederland als ploeg sterk genoeg om Van der Poel te ondersteunen en heeft de kopman zelf de benen om te af te maken? Denk jij antwoord te weten op één van deze vragen, plaats dan snel een voorspelling via Gokken op Sport.nl! 

WK Wielrennen 2024

Het WK Wielrennen 2024 is al de hele week in volle gang en krijgt haar climax op zondag 29 september als de profs hun wegwedstrijd gaan rijden. De WK vonden tweemaal eerder in Zürich plaats, maar dat is lang geleden. In 1946 werd Hans Knecht wereldkampioen in de wegrace voor mannen en in 1929 pakte de Vlaming Georges Ronsse zijn tweede wereldtitel op rij. Voor Knecht was het een extra groot feest, want hij was geboren en getogen in Zürich.

Na de start in Winterthur fietsen de renners in noordelijke richting. Ze maken een ronde met daarin het bescheiden klimmetje op de Wolschberg, dat voert naar Buch am Irchel. Even na de doorkomst in de startplaats moeten de klimspieren echt worden aangesproken. De klim naar Kyburg is 1,2 kilometer lang en stijgt met een gemiddelde van 12%.

De route vervolgt naar Illnau, Volketswil en Maur om daarna door te steken naar Binz. Dat ligt op een bergrug, de Pfannenstiel, en om er te komen gaat de weg 4,6 kilometer tegen 4,5% omhoog, waarbij het venijn aan het begin zit. De eerste 1,7 kilometer stijgt namelijk met 8,5%.

In Binz bereiken de renners het circuit en ruim 6 kilometer later slingert de route zich op de beboste Schmalzgruebstrasse in 300 meter tegen 8% omhoog. Vervolgens wacht de afdaling naar het meer van Zürich. Langs de oevers gaat het noordwaarts voor de eerste doorkomst aan de meet op de Sechseläutenplatz. Er zijn dan nog zeven rondes van 26,8 kilometer te gaan. Die bevatten allemaal 474 hoogtemeters.

Vlak na de finishpassage stijgt de weg op de Zürichbergstrasse in 800 meter met 8,6%, terwijl de steilste strook van 15,9% aan het einde zit. Dan volgt 10 kilometer over het glooiende plateau van de Pfannenstiel. Het laatste echte klimmetje is de Schmalzgruebstrasse, op een kleine 10 kilometer van de finish. De oplopende sectie op de Alte Landstrasse bereikt zijn hoogste punt met nog vijf kilometer te koersen en na de f afdaling ligt de eindstreep waarover de nieuwe wereldkampioen als eerste zal fietsen.

Favorieten WK Wielrennen 2024

Bij de bookmakers is Tadej Pogacar de grote favoriet. De Sloveen won dit jaar de Giro en de Tour. Het parkoers moet hem ook liggen en daardoor zetten de meeste Sportsbooks in op Pogi-boy. De grootste concurrent volgens de goksites is de Belgische renner Remco Evenepoel. Hij werd eerder dit jaar al Olympisch kampioen en pakte begin deze week al de wereldtitel bij het tijdrijden.

Daarachter komt pas onze landgenoot Van der Poel. De uittredende kampioen is dus geen topfavoriet, maar wordt door de bookies wel als schaduwfavoriet naar voren geschoven. Dat geldt ook voor thuisrijder Marc Hirschi en de Amerikaanse renner Matteo Jorgenson. Wilco Kelderman is de tweede Nederlander bij de bookmakers, maar hem vinden we terug in de grote middenmoot van outsiders.

Odds

Hoeveel kan men winnen met een succesvolle weddenschap op het WK Wielrennen voor professionals? De kansen voor een wereldtitel van Pogačar zijn momenteel maximaal 1,60 keer de inzet.

Mocht de Belg Evenepoel zondag als sterkste renner uit de bus komen, dan zullen de online bookmakers tot wel 5,50 keer het ingezette bedrag uitbetalen aan degenen die vooraf op hem hebben gewed.

In het geval van een overwinning van Mathieu van der Poel, zullen de winstuitkeringen nog hoger zijn. De voornaamste bookmakers in Nederland, die toestemming hebben voor het aanbieden van wielerweddenschappen, betalen tot wel 9,00 keer het ingezette bedrag uit aan gokkers die hun geld op onze landgenoot hebben ingezet.

Gokken op Wielrennen

Online Wedden op Wielrennen maakt het volgen van dit WK 2024 nog spannender! Speel echter wel via betrouwbare, legale en veilige goksites. Gokken op Sport.nl helpt je daarbij. Vergelijk de bookies met een Nederlandse goklicentie en krijg gegarandeerd uitbetaald als er een winnende weddenschap wordt geplaatst.

Mocht dat toch niet het geval zijn, dan ben je al speler altijd beschermd door de KSA en de Nederlandse wetgeving. Sprint jij naar winst in Zurich? Vergelijk, zet in en win via Gokken op Sport.nl!

Top Bookmakers

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente.

Logo Jacks

Jacks

jacks.nl

Logo Unibet

Unibet

unibet.nl

Direct een gokje wagen op jouw favoriete sport?

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut labore et aut fugiat aliquid, praeter voluptatem ipsam causam ista, quae dices, libenter assentiar probabo, inquit, modo ista sis aequitate, quam ob rem aperiam eaque gaudere ut et quas.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.